lexicon.psp.ge

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

А Б В Г Д Е Ё Ж З И Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ъ Ы Ь Э Ю Я


ქართული Latin Русский psp.ge
пастеризация
[ფრანგი ბაქტერიოლოგის ლუი პასტერის (1822–1895) გვარის მიხედვით] – ორგანული სითხეების მაგ. რძის, ხილის წვენების და სხვ. გაცხელება (55–70°-მდე) იმდენად, რომ მასში დაიღუპოს მავნე მიკროორგანიზმები, მაგრამ შენარჩუნებული იქნეს გემო, ვიტამინები და სხვა სასარგებლო თვისებები.